Εμ. Μακρόν: Κοινή πρωτοβουλία με Ντ. Τραμπ για τον κορονοϊό

Εμ. Μακρόν: Κοινή πρωτοβουλία με Ντ. Τραμπ για τον κορονοϊό

«Νέα σημαντική πρωτοβουλία» από κοινού με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και ηγέτες άλλων χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προανήγγειλε ο Εμ. Μακρόν, καθώς τα κρούσματα τόσο στις δύο χώρες όσο και παγκοσμίως συνεχίζουν να αυξάνονται.

O Γάλλος πρόεδρος έκανε λόγο για «πολύ καλή συζήτηση» με τον Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας πως «μπροστά στην κρίση» που έχει προκαλέσει η ασθένεια COVID-19, «μαζί με άλλες χώρες, προετοιμάζουμε για τις επόμενες ημέρες μια νέα σημαντική πρωτοβουλία». Ωστόσο δεν διευκρίνισε τί θα περιλαμβάνει η πρωτοβουλία αυτή. 

Με τη σειρά τους ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη «σημασία που έχει η στενή συνεργασία στο πλαίσιο της G7, της G20 και της P5» για να «βοηθηθούν οι οργανισμοί πολυμερούς συνεργασίας, ειδικά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα να εξαλείψουν το ταχύτερο την πανδημία και να ελαχιστοποιήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο» από τον κορονοϊό. 

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ΗΠΑ να ξεπερνούν από χθες σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα και την Ιταλία, και πλέον είναι η χώρα με τους περισσότερους προσβληθέντες από τον κορονοϊό.  

Την ίδια στιγμή τα κρούσματα και οι νεκροί αυξάνονται και στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, η Γαλλία καταγράφει  από χθες 1.696 θανάτους, καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν 365 νέοι θάνατοι, σύμφωνα με ανακοίνωση των γαλλικών υγειονομικών αρχών.

AP Photo/ Evan Vucci