Εμ. Μακρόν: Δεν έχω καμία εμμονή με τις δημοσκοπήσεις

Εμ. Μακρόν: Δεν έχω καμία εμμονή με τις δημοσκοπήσεις

O Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν του έχουν γίνει έμμονη ιδέα, καθώς βλέπει τη δημοτικότητά του να μειώνεται τους τελευταίους μήνες, υπενθυμίζοντας ότι η θητεία του είναι «πενταετής», ενώ υπεραμύνθηκε των «απαραίτητων» μεταρρυθμίσεών του.

«Η θητεία μου είναι πενταετής και δεν έχω καμία εμμονή με τις δημοσκοπήσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, μιλώντας στα αγγλικά, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η δημοτικότητα του επικεφαλής του γαλλικού κράτους έπεσε κάτω του ορίου του 30%. Στην τελευταία έρευνα, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (YouGov για τη HuffPost και το CNews), το ποσοστό των θετικών γνωμών για εκείνον ανέρχεται σε μόλις 21%, η χαμηλότερη επίδοση από την αρχή της θητείας του.

«Είναι απολύτως αληθινό ότι η δημοτικότητά μου καταγράφει πτώση, διότι έχω περάσει μεταρρυθμίσεις που δεν είναι καθόλου αρεστές. Και σκεφτείτε αυτό: εξελέγην ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι όλοι οι προκάτοχοί μου απέτυχαν ή αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι «απαραίτητες» και ότι «είναι ευθύνη του να μην σταματήσει».

«Η κατάσταση είναι σίγουρα λιγότερο ευνοϊκή σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη για εμένα» συμπλήρωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Στην ερώτηση που του έθεσε ο δημοσιογράφος του CNN Φαρίντ Ζακαρία σχετικά με τη γνωριμία του, σε ηλικία 16 ετών, με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Μακρόν, ο Μακρόν επέλεξε να απαντήσει κάνοντας παραλληλισμό με την κατάσταση της χώρας.

«Αναφερθήκατε στο παρελθόν μου. Πέρασα αρκετά χρόνια χωρίς τον σεβασμό πολλών ανθρώπων (…) ακόμα και με ανθρώπους που αγαπούσα που δεν κατανοούσαν απόλυτα τί έκανα. Όμως στο τέλος, επειδή ήταν ειλικρινές, επειδή είχα επίγνωση και δεν σταμάτησα ποτέ, το αναγνώρισαν και το αποδέχτηκαν».

«Επομένως, προσωπικά είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι Γάλλοι θα αναγνωρίσουν σταδιακά (…) ότι κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP