Ελπίζω τώρα να τιμωρηθούν πραγματικά οι υπεύθυνοι
Ζ. Κωνσταντοπούλου για Μάτι

Ελπίζω τώρα να τιμωρηθούν πραγματικά οι υπεύθυνοι

Την ελπίδα να κινηθούν οι διαδικασίες πραγματικής τιμωρίας των υπευθύνων, εξέφρασε με ανάρτησή της στο facebook η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία επισημαίνει πως μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, καταδεικνύεται πόσο εγκαταλελειμμένοι ήταν οι άνθρωποι στο Μάτι και πόσο ανάλγητοι οι κατέχοντες την εξουσία.

Στην ανάρτησή της, που συνοδεύεται από τη μηνυτήρια αναφορά, την οποία είχε καταθέσει πριν δυο χρόνια για την τραγωδία στο Μάτι σημειώνει ότι τώρα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες «πραγματικής τιμωρίας των υπευθύνων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν, αλλά και κάθε επίορκου δικαστικού-εισαγγελικού λειτουργού που τους προσέφερε χείρα βοηθείας, περιφρονώντας τις ζωές που χάθηκαν».

Αναλυτικότερα, αναφέρει τα εξής:

«Η μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε, πριν 2 χρόνια, για το έγκλημα στο Μάτι. Ζητώντας να ερευνηθούν ενδελεχώς οι ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο, η έκθεση σε βαθμό κακουργήματος κ η παράβαση καθήκοντος με υπαιτίους κρατικούς, κυβερνητικούς και αυτοδιοικητικούς αξιωματούχους και υπηρεσιακούς παράγοντες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Αλλά και η απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος και υπόθαλψης των υπαιτίων, σε ανώτατο επίπεδο, που ήταν ορατή από τότε.

2 μήνες αργότερα, στις 4/10/2018, καταθέσαμε και συμπληρωματικό υπόμνημα με στοιχεία και ντοκουμέντα που αποκάλυπταν ότι, ενώ είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές και κινδύνευαν ακόμη άνθρωποι, οι υπεύθυνοι και υπαίτιοι ασχολούνταν με το να κρύψουν τα στοιχεία, φτάνοντας μέχρι την παρασιώπηση ανεύρεσης νεκρών και την εντολή μη περισυλλογής ανθρώπινων σωρών.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πόσο εγκαταλελειμμένοι ήταν οι άνθρωποι στο Μάτι και πόσο ανάλγητοι οι κατέχοντες την εξουσία.

Ελπίζω ότι τώρα θα κινηθούν οι διαδικασίες πραγματικής τιμωρίας των υπευθύνων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονταν, αλλά και κάθε επίορκου δικαστικού-εισαγγελικού λειτουργού που τους προσέφερε χείρα βοηθείας, περιφρονώντας τις ζωές που χάθηκαν».