Ελληνογερμανική Αγωγή-Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης: 20 χρόνια προσφοράς και διακρίσεων

Τετάρτη 03 Οκτωβρίου 2018, 16:44
-A +A
Ελληνογερμανική Αγωγή-Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης: 20 χρόνια προσφοράς και διακρίσεων

Τα  είκοσι  χρόνια ζωής  συμπληρώνει φέτος το  Τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής  Αγωγής δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές να μυηθούν και να δοκιμάσουν τις γνώσεις και την φαντασία τους σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, αποκτώντας  πολύτιμες εμπειρίες.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή βρέθηκε φέτος στην 11η θέση μεταξύ των ελληνικών ερευνητικών φορέων και πανεπιστημίων με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη χρηματοδοτούμενη έρευνα και καινοτομία στο χώρο της εκπαίδευσης και σύμφωνα με την αρμόδια  υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελληνογερμανική Αγωγή κατέκτησε θέση υψηλότερη από πολλά πανεπιστημιακά Ιδρύματα ή ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας στα προγράμματα ΗORIZON2020.

Πέτυχε ακόμη την  15η θέση μεταξύ των ελληνικών ερευνητικών φορέων και πανεπιστημίων με τον μεγαλύτερο αριθμό έργων σε όλα τα θεματικά πεδία (εκπαίδευση, τεχνολογίες, ρομποτική, διάστημα, ιατρική) στο πρόγραμμα HORIZON 2020.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής οι μαθητές, μετατρέπονται σε ερευνητές, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν drones, σχεδιάζουν και πραγματοποιούν πειράματα στα εργαστήρια, συλλέγουν και αναλύουν δεδομένα από σεισμογράφο εγκατεστημένο στο σχολείο, ιδρύουν και διοικούν τη δική τους επιχείρηση, κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις στο αστεροσκοπείο του σχολείου, καταγράφουν τη φυσική και αθλητική τους δραστηριότητα μέσω ειδικών φορητών υπολογιστών, συνθέτουν μελωδίες βασισμένοι στα μαθηματικά…. Όλα αυτά σε συνεργασία με τους ερευνητές του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του σχολείου.  

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής ιδρύθηκε το 1994 και στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του οι ερευνητές του τμήματος σε συνεργασία με περισσότερους από 450 ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ιαπωνία έχουν υλοποιήσει 205 ερευνητικά έργα στον χώρο της σχολικής καινοτομίας και της τεχνολογικά υποστηριζόμενης μάθησης.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα