7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Έλληνας επιβάτης στην πτήση για το Μινσκ: Ζήσαμε μια ταινία τρόμου

Έλληνας επιβάτης στην πτήση για το Μινσκ: Ζήσαμε μια ταινία τρόμου
Φωτογραφία αρχείου

Ενα σκηνικό βγαλμένο από ταινία τρόμου περιέγραψε Έλληνας επιβάτης που βρέθηκε στην πτήση για το Μινσκ, περιγράφοντας τον φόβο του δημοσιογράφου όταν έμαθε ότι το αεροσκάφος της Ryanair κατευθύνεται προς τη Λευκορωσία. 

«Μπήκαμε στην πτήση για να πάμε στην οικογένειά μας. Ήμασταν σε διαδικασία προσγείωσης. Δέκα λεπτά πριν προσγειωθούμε στο Βίλνιους, μας ενημέρωσαν ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση. Λέει ο πιλότος ότι πρέπει να κάνουμε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Δεν μας εξήγησε τον λόγο. Προσγειωθήκαμε στο Μινσκ και ήμασταν σε αναμονή μέσα στο αεροπλάνο. Ήρθαν άνθρωποι και σκυλιά για έλεγχο. Μετά από μια ώρα κατεβήκαμε. Ήταν κανονική πτήση, σα να μη τρέχει τίποτα» σημείωσε ο Νίκος Πετάλης μιλώντας στο Mega. 

Ο κ. Πέταλης, καθόταν πολύ κοντά με τον δημοσιογράφο που συνελήφθη. «Όταν ακούστηκε ότι γυρνάει Λευκορωσία το αεροπλάνο, είδα την αντίδραση του. Έπιανε το κεφάλι του σα να ξέρει ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ήταν φοβισμένος. Τον έβλεπες και έλεγες κάτι συμβαίνει με αυτόν» υπογράμμισε.

Μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ οι επιβάτες περίμεναν σε έναν χώρο αναμονής. «Περιμέναμε στο χώρο αναμονής, δεν μας άφηναν να πάμε ούτε στην τουαλέτα. Μετά από λίγο ήρθαν κάποιοι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Αυτός καθόταν δίπλα μου, σαν να μη συνέβαινε κάτι» πρόσθεσε.

«Ζήσαμε μια ταινία τρόμου» δήλωσε ο N. Πετάλης, εκφράζοντας τη χαρά του που βρέθηκε ξανά με την οικογένειά του.