Έληξε η θητεία της αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ

Έληξε η θητεία της αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ

Ολοκληρώθηκε σήμερα με βάση τον νόμο και το καταστατικό η θητεία της αιρετής διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπως αυτή είχε προκύψει από το 36ο Συνέδριό της το 2016.

Η απερχόμενη διοίκηση δηλώνει πως θα προχωρήσει στη διαδικασία παράδοσης-παραλαβής στην επόμενη νόμιμη διοίκηση, όποτε αυτή αναδειχθεί.  

Η ΓΣΕΕ αναφέρει πως «τα βίαια επεισόδια από στελέχη του ΠΑΜΕ τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Ρόδο, με τραμπουκισμούς, ομαδικές επιθέσεις, ξυλοδαρμούς συνέδρων, κατάληψη των συνεδριακών χώρων», ακύρωσαν το προγραμματισμένο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας.

Προσθέτει πως «με δεδομένο το γεγονός ότι στις 4 Απριλίου υπήρξε από πλευράς μελών του ΠΑΜΕ και βίαια εισβολή στο κτίριο της ΓΣΕΕ, με πρόκληση μάλιστα σοβαρών καταστροφών», το κτίριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι την παράδοσή του σε νόμιμη διοίκηση και ζητά από τις αρμόδιες αρχές τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλειά του.

«Η λήψη προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια του διατηρητέου κτηρίου της Συνομοσπονδίας, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του από τις αρμόδιες αρχές στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων τους, είναι επιβεβλημένη. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται και στη σχετική επιστολή που απέστειλε η ΓΣΕΕ στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αναληφθεί ενώπιον του κόσμου της εργασίας της χώρας, η υπηρεσιακή και πολιτική ευθύνη για ενδεχόμενη παράνομη κατάληψη, φθορές και αντιποίηση της έδρας της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης», σημειώνει η απερχόμενη διοίκηση της ΓΣΕΕ.