Eli Lilly: Η θεραπεία αντισωμάτων μειώνει την ανάγκη νοσηλείας για ασθενείς με μέτρια συμπτώματα Covid-19

Eli Lilly: Η θεραπεία αντισωμάτων μειώνει την ανάγκη νοσηλείας για ασθενείς με μέτρια συμπτώματα Covid-19

Η φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών έδειξαν πως η θεραπεία αντισωμάτων μειώνει την ανάγκη νοσηλείας και επισκέψεων στα επείγοντα περιστατικά των ασθενών που εμφανίζουν μέτρια συμπτώματα του Covid-19.

Η ενδιάμεση μελέτη της εταιρείας εξέτασε τρεις διαφορετικές δόσεις του LY-CoV555, μιας θεραπείας με αντισώματα σχεδιασμένης για να αναγνωρίζει και να επικολλάται στον νέο κορονοϊό, αποτρέποντας έτσι την εξάπλωση της πανδημίας.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι θεραπείες αντισωμάτων θα μπορέσουν να βοηθήσουν κάποιους ασθενείς, καθώς η διανομή εμβολίων κατά του Covid-19 προβλέπεται να είναι χρονοβόρα.

Από τους συνολικά 302 ασθενείς που έλαβαν τρεις διαφορετικές δόσεις του LY-CoV555, πέντε χρειάστηκε να νοσηλευτούν ή επισκέφτηκαν τα επείγοντα περιστατικά κάποιου νοσοκομείου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1,7%, σε σύγκριση με το 6% ή 9 στους 150 στους οποίους είχε χορηγηθεί εικονικό φάρμακο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η εταιρεία, που συνεχίζει τις κλινικές δοκιμές και έχει συγκεντρώσει πλέον περίπου 800 συμμετέχοντες, θα δημοσιεύσει σύντομα τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης ανάλυσης και θα συζητήσει για τα επόμενα βήματα με τις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές.

Αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Regeneron Pharmaceuticals και της Vir Biotechnology πραγματοποιούν επίσης κλινικές δοκιμές για θεραπείες αντισωμάτων. Οι θεραπείες αυτές είναι οι πρώτες που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την καταπολέμηση του Covid-19.