Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που έστελνε SMS ερωτικού περιεχομένου σε μαθήτριες Δημοτικού

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που έστελνε SMS ερωτικού περιεχομένου σε μαθήτριες Δημοτικού

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε μαθήτριες του δημοτικού σχολείου στο οποίο δίδασκε.

Στον 55χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Επιπλέον, στον δάσκαλο απαγορεύτηκε να προσεγγίζει τις μαθήτριες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους με οποιοδήποτε μέσο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας παραδέχθηκε ότι έστελνε μηνύματα σε τρεις μαθήτριές του, όμως αρνήθηκε ότι είχαν ερωτικό περιεχόμενο.

Ενώ είχε γίνει γνωστό αρχικά ότι στην ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ο δάσκαλος αντιμετώπιζε κατηγορίες ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος, πρόκειται για δύο πλημμελήματα. Αυτό της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικης ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση