Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του 53χρονου σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια. Στα δύο αδέλφια επιβλήθηκε εγγύηση 2.000 ευρώ για τον καθένα και ο όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους τρις φορές τον μήνα. Επιπλέον ορίστηκε ότι θα τελούν υπό επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.

Οι δύο ανήλικοι, που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τον ξυλοδαρμό σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ την περασμένη εβδομάδα, έδωσαν εξηγήσεις στον ανακριτή και την επίθεση στον 53χρονο αλλά και για απείθεια που τους καταλογίζεται επειδή αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Ο συνήγορος τους, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την γνωστοποίηση της απόφασης, σημείωσε πως τα δύο αδέρφια «ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν». Όπως είπε, «έχουν μετανιώσει για την πράξη τους». 

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή τους, οι δύο ανήλικοι δήλωσαν μετάνοια για τις πράξεις τους ωστόσο επικαλέστηκαν προκλητική συμπεριφορά του θύματος. Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν πως ο 53χρονος ξεκίνησε τον διαπληκτισμό μαζί τους χωρίς να δηλώσει την ιδιότητα του, με αφορμή τη μη χρήση μάσκας από τους δύο μαθητές.

Στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό

Στη δημοσιότητα δόθηκε νέο βίντεο στο οποίο καταγράφεται ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια, το οποίο βοήθησε την Ελληνική Αστυνομία να ταυτοποιήσει και να προχωρήσει στη σύλληψη των δυο ανηλίκων, τα οποία, όπως δείχνουν οι εικόνες, τον χτυπούσαν με σφοδρότητα.

Το εν λόγω βίντεο προβλήθηκε στο Open TV και εμφανίζονται οι δράστες και όλο το σκηνικό της επίθεσης που έγινε στον σταθμάρχη στην αποβάθρα.