Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, 16:00

-A +A

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Από το γραφείο του Δ. Τζανακόπουλου, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, 16:00
Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Από το γραφείο του Δ. Τζανακόπουλου, υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης
-A +A

Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου έχει διατελέσει η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η οποία διορίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης, στη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου. 

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου είναι δημοτική σύμβουλος στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α'' Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, είχε συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη που έκανε στο Μάτι μια εβδομάδα μετά τη φονική φωτιά που άφησε πίσω της 100 νεκρούς.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Νεάπολη το 1979. Τελείωσε το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Νεάπολης και εν συνεχεία σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο ΑΠΘ. Σήμερα κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο ΕΑΠ.

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και έχει πάρει μέρος σε διεθνείς κινητοποιήσεις και συνέδρια στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Δραστηριοποιείται σε διάφορες δομές στον τομέα της αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς, τη σίτιση, τη συλλογή τροφίμων και την ενισχυτική διδασκαλία όπως στο Κοινωνικό φροντιστήριο και την Ετεροτοπία. Έχει διατελέσει Γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της Οργάνωσης.

Στο 5ο και το 6ο Συνέδριο του ΣΥΝ εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος και το 2013 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως ωρομίσθια καθηγήτρια Γαλλικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σήμερα είναι Επιστημονικός συνεργάτης Παιδείας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα