Έλεγχος σε Κινέζους στο Ελ. Βενιζέλος - Δεν νοσούσαν από τον κοροναϊό
Κοροναϊός

Έλεγχος σε Κινέζους στο Ελ. Βενιζέλος - Δεν νοσούσαν από τον κοροναϊό

Σε επιφυλακή για τον κοροναϊό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς ο ιός αυξάνει τη μεταδικότητά του σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς από την Κίνα. Συναγερμός σήμανε στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την άφιξη ενός γκρουπ περίπου δέκα Κινέζων, μέσω του αεροδρομίου της Ρώμης, επτά από τους οποίους, προέρχονταν από την πόλη Ουχάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δέκα από τους επτά τουρίστες του γκρουπ είναι από την πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η μετάδοση του νέου κοροναϊού.

Η ξεναγός που θα αναλάμβανε να τους ξεναγήσει στη χώρα μας σήμερα το πρωί ενημέρωσε αξιωματικό της ασφάλειας αεροδρομίου, ο οποίος και κίνησε όλες τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το γκρουπ προσγειώθηκε γύρω στις 11:15 στο «Ελ. Βενιζέλος» και αμέσως πήγε εκεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του αεροδρομίου για να κάνουν τον σχετικό έλεγχο. Τελικά ο έλεγχος δεν έδειξε τίποτα το ανησυχητικό και οι τουρίστες συνέχισαν το ταξίδι τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι δέκα Κινέζοι θα παρέμεναν στην Αθήνα μέχρι το μεσημέρι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο του αεροδρομίου και στις 16:00 θα πέταγαν αεροπορικώς για Σαντορίνη.



Νωρίτερα  υπουργός της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας Μα Σιαογουέι δήλωσε σήμερα ότι έχει ενισχυθεί η ικανότητα μετάδοσης του κοροναϊού. Στους 56 ανθρώπων ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί, πάνω από 2000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ ο αριθμός των προσβληθέντων αναμένεται να αυξηθεί.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Μα δήλωσε ότι τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αρχές για τον νέο ιό είναι περιορισμένα και ότι δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τους κινδύνους που δημιουργούν οι μεταλλάξεις του ιού, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κινέζος πρόεδρος χαρακτήρισε την κατάσταση σοβαρή, δηλώνοντας ωστόσο ότι η χώρα τους θα καταφέρει να ανταπεξέλθει. Σε μια παράλληλη εξέλιξη οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την αναστολή οργανωμένων εκδρομών τόσο εντός της κινεζικής επικράτειας όσο και σε άλλες χώρες. 

Δήμαρχος Ουχάν: Αναμένουμε 1.000 κρούσματα στην πόλη

Ο δήμαρχος της πόλης Ουχάν στην Κίνα, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους και έχει προσβάλει περισσότερους από 2.000 στην Κίνα, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει άλλα 1.000 νέα κρούσματα στην πόλη, βασιζόμενος στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και δεν έχουν προς το παρόν υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ επισήμανε την τεράστια πίεση που δέχονται οι υποδομές της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο Ζου Ξιανγουάνγκ εξήγησε ότι τα νοσοκομείο της πόλης έχουν δεχθεί περισσότερους από 2.200 ασθενείς, που δεν έχουν μέχρι στιγμή μπορέσει να υποβληθούν σε εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν τον νέο κοροναϊό.

Βασιζόμενος σε ένα ποσοστό περίπου 45% θετικών αποτελεσμάτων, «είναι πιθανόν να προστεθούν 1000 κρούσματα στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται ήδη» σημείωσε, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.