ΕΛΑΣ: Βλέπει «τυφλό χτύπημα» - Είχε καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός

ΕΛΑΣ: Βλέπει «τυφλό χτύπημα» - Είχε καρφιά ο εκρηκτικός μηχανισμός

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική για τον εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου, αφού το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί δίπλα σε δρόμο οδηγούν την ΕΛΑΣ στην εκτίμηση ότι οι δράστες ετοίμαζαν «τυφλό χτύπημα». Ο μηχανισμός, ο οποίος έφερε καλώδια, μπαταρία και ρολόι ενώ η εκρηκτική ύλη βρισκόταν σε μεταλλικό σωλήνα μέσα σε κουτί που περιείχε καρφιά, εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις.

Ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στις 9.15 π.μ. της Δευτέρας, κρεμασμένος στα κάγκελα της περίφρασης της Πανεπιστημιούπολης, αφού έγινε αντιληπτός από τον διοικητή του ΑΤ Ζωγράφου, την ώρα που πάρκαρε τη μοτοσικλέτα του έξω από τον μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης και αμέσως ειδοποίησε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως ενώ οι πυροτεχνουργοί που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο εξουδετέρωσαν με δύο ελεγχόμενες εκρήξεις. 

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί τι είδους εκρηκτική ύλη περιείχε και αν η συνδεσμολογία παραπέμπει σε κάποια οργάνωση, με την έρευνα της υπόθεσης να έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για έναν μηχανισμό που είχε καρφιά, ρολόι, πυρίτιδα και ένα μπουκάλι με συνδεσμολογία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «Η Καθημερινή», έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από τρομοκρατικές οργανώσεις. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το σενάριο ο μηχανισμός να τοποθετήθηκε με σκοπό να πυροδοτηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι το οποίο δεν συνέβη, ενδεχομένως λόγω αστοχίας στη λειτουργία του.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το σημείο όπου βρέθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται δίπλα σε δρόμο, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στην εκτίμηση ότι οι δράστες ετοίμαζαν «τυφλό χτύπημα», ενώ η παρουσία καρφιών μέσα στον εκρηκτικό μηχανισμό δείχνει πω οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά ή ακόμα και θύματα.

Δείτε φωτογραφίες:

antitromokratiki

zografou9

antitromokratiki2

antitromokratiki3

zografou

zografou2

zografou3