ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 906,07 9,06 (1,01 %)

Τζίρος: 91,86 εκατ. €   RT

Ελαιοχρωματιστής σε στρατόπεδο ο 43χρονος Αιγύπτιος που συνελήφθη στην Κω για κατασκοπεία

Ελαιοχρωματιστής σε στρατόπεδο ο 43χρονος Αιγύπτιος που συνελήφθη στην Κω για κατασκοπεία

Εργασίες ελαιοχρωματισμού σε στρατόπεδο της Κω εκτελούσε ο 43χρονος Αιγύπτιος που συνελήφθη πριν δύο ημέρες στην Κω, κατηγορούμενος για κατασκοπεία, καθώς στο κινητό του τηλέφωνο εντοπίστηκαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του φυλακίου Φωκάς του νησιού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο 43χρονος δήλωσε ελαιοχρωματιστής και υποστήριξε ότι βρέθηκε εντός της στρατιωτικής εγκατάστασης, καθώς εκτελούσε εργασίες εν γνώσει και παρουσία στρατιωτών, ενώ και ο επικεφαλής του εργοταξίου επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό του, αναφέροντας πως ο ίδιος είχε μεταφέρει τον 43χρονο και έναν ακόμα ελαιοχρωματιστή για να βάψουν χώρους του φυλακίου. 

Ο συλληφθέντες τέθηκε σε κατ’οίκον περιορισμό, καθώς προέκυψε διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, με τον τελευταίο να ζητά προφυλάκιση και τον ανακριτή να εισηγείται να αφεθεί ελεύθερος, ενώ δικαστικές πηγές ανέφεραν πως Αιγύπτιος κράτησε στην κατοχή του το κινητό τηλέφωνο παρά το γεγονός ότι ο Στρατός του είχε ζητήσει να το παραδώσει. 

Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν τρεις φωτογραφίες και τρία βίντεο τραβηγμένα από το εξωτερικό του φυλακείου Φωκάς της Κω. 

Σημειώνεται πως ο συλληφθέντες διώκεται επίσης για το αδίκημα της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής, καθώς μετέφερε δύο γυναίκες από τη Συρία στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά έγγραφα, κατά την απολογία του στον ανακριτή αρνήθηκε τις κατηγορίες και κυρίως αυτήν της κατασκοπείας.