Ελ. Ράικου: «Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου»

Ελ. Ράικου: «Έτρεμε η ψυχή μου μην χτυπήσουν το παιδί μου»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μετά την αναφορά της στους φόβους για «συμβόλαιο εξόντωσής της», η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένης Ράικου κατέθεσε σήμερα ότι φοβόταν μήπως χτυπήσουν το παιδί της, σημειώνοντας ότι έφτασε στα όριά της όταν πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό της επιχειρώντας να πλήξουν το κύρος της για να αναδείξουν την ικανότητα της Ελ. Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, σε ερώτηση της βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, παραδέχτηκε ότι έδιωξε το παιδί της από το σπίτι, εξαιτίας του φόβου μήπως δεχθεί κάποια επίθεση. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες είχε καταθέσει ότι αισθανόταν πως υπήρχε σχέδιο εξόντωσής της! 

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Ε.Λιακούλη: Ποιος κίνησε εις βάρος σας πειθαρχικές διώξεις μετά την παραίτησή σας από εισαγγελέας διαφθοράς;  Η διαδικασία αυτή ήταν άσχετη με το σχέδιο εξόντωσης σας ή εκείνος που κίνησε τη δίωξή σας ήταν συμμέτοχος στο σχέδιο αυτό;

Ε.Ράικου: Από την αρχή φάνηκε πώς θα κυλούσε το πράγμα. Και μου λένε, γιατί δεν το κατήγγειλες από την αρχή; Μα γιατί είμαι και άνθρωπος. Υπάρχει φόβος. Είχα τον γιο μου που έμενε μαζί μας. Έτρεμε η ψυχή μου μην μου χτυπήσουν το παιδί. Στο τέλος έφτασα να του πω να φύγει από το σπίτι. Από την αρχή αισθάνθηκα κακοποιημένη. Δεν μιλούσα κι έλεγα θα περάσει. Όταν όμως πήγαν να στοχοποιήσουν τον σύζυγό μου είπα «δεν το ανέχομαι». Μετά θα στοχοποιούνταν και τα παιδιά μου. Ήθελαν να πλήξουν το κύρος μου για να αναδείξουν την ικανότητα της Τουλουπάκη. Βρήκαν αυτό τον άθλιο τρόπο για να χτυπήσουν την οικογένειά μου. Εκεί είπα «ως εδώ».

Διαβάστε ακόμα:

- Ελ. Ράικου: Υπάρχουν κι άλλοι δικαστές που πιέζονταν από τον Παπαγγελόπουλο