Ελ. Οικονόμου: Οι πολίτες να στείλουν μήνυμα και κατά την επιστροφή τους από το ρεβεγιόν

Ελ. Οικονόμου: Οι πολίτες να στείλουν μήνυμα και κατά την επιστροφή τους από το ρεβεγιόν

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή των μέτρων  για τις γιορτές και το ρεβεγιόν έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ενώ ταυτόχρονα συνέστησε αυστηρή τήρηση τους για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού. 

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,  υπενθύμισε πως στο γιορτινό τραπέζι μπορούν να βρεθούν μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες, ενώ ξεκαθάρισε πως επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο σε μεγάλες περιφέρειες, όπως η Αττική.

Ειδικότερα όσον αφορά στις μετακινήσεις για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Υφυπουργός διευκρίνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι, έχοντας πάντα στο μυαλό τους ότι μετά τις 22:00 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά τον εκκλησιασμό των πιστών, αυτός είπε ότι πρέπει να γίνεται κατόπιν σχετικής υπόδειξης για τον σκοπό της μετακίνησης και έχοντας κατά νου πως είναι αυστηρά περιορισμένος ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στους Ιερούς Ναούς.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία τηρούνται τα μέτρα», διαπίστωσε ο Λευτέρης Οικονόμου, επικαλούμενος το ποσοστό των παραβάσεων που βεβαιώνονται κατά τους ελέγχους που διενεργούνται και προανήγγειλε πως οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και θα είναι αυστηροί.