Ελ. Βόζενμπεργκ: H Ελλάδα έχει επιδείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στο μεταναστευτικό

Ελ. Βόζενμπεργκ: H Ελλάδα έχει επιδείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στο μεταναστευτικό

Τα προβλήματα που παρουσιάζει ο χώρος Σένγκεν, ελλείψει συνεκτικής μεταναστευτικής πολιτικής, επισήμανε η η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με το πλοίο «Aquarious» στη Μεσόγειο.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, παρόντος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών συνεχίζουν την εγκληματική δράση τους στην περιοχή, ενώ ο χώρος Σένγκεν εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα, καθώς το ένα κράτος μετά το άλλο κλείνουν τα σύνορά τους.

«Στο πλαίσιο αυτό, ορισμένα κράτη-μέλη αρνούνται πεισματικά να συνεργαστούν για τη δίκαιη και αναλογική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά η μεταρρύθμιση του Κανονισμού του Δουβλίνου, που θα ανακουφίσει τα κράτη-μέλη πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα» ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ, τονίζοντας: «Η χώρα μου έχει επιδείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα στη διαχείριση του μεταναστευτικού, παρά τα οικονομικά προβλήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ