ΕΛ.ΑΣ.: «Επικίνδυνοι» οι τρεις συλληφθέντες για τις ληστείες σε Βριλήσσια και Βίλια

ΕΛ.ΑΣ.: «Επικίνδυνοι» οι τρεις συλληφθέντες για τις ληστείες σε Βριλήσσια και Βίλια

Επικίνδυνους χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της τους τρεις κακοποιούς που συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες κατά την απόπειρα ληστειών σε Βριλήσσια και Βίλια. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση οι δράστες διέθεταν και χειροβομβίδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2018, δυο ημεδαποί δράστες με κλεμμένο όχημα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ, στην περιοχή των Βριλησσίων, όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν άμεσα στο σημείο και επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, από τους οποίους ο ένας διέφυγε αρχικά προς την πλαϊνή πλευρά του καταστήματος, ενώ ο δεύτερος πυροβόλησε σε βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Στην κατοχή του βρέθηκε χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, ενώ δεύτερη ίδιου τύπου, βρέθηκε στο όχημα των δραστών. Ο δεύτερος δράστης εντοπίστηκε κρυμμένος σε εξωτερικές σκάλες διπλανής μονοκατοικίας, όπου και συνελήφθη, μετά από σθεναρή αντίσταση, έχοντας στην κατοχή του πιστόλι.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί της 27ης Νοέμβριου 2018, στα Βίλια Αττικής, δύο άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε τοπικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Ειδικός Φρουρός, που υπηρετεί στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Βιλίων προσέτρεξε άμεσα στο κατάστημα και τους κάλεσε να παραδοθούν, πλην όμως οι δράστες δεν ανταποκρίθηκαν και πυροβόλησαν εναντίον του.

Ο Ειδικός Φρουρός ανταπέδωσε τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο όχημα, στο οποίο τους ανέμενε γυναίκα συνεργός τους και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Σε κοντινή απόσταση το όχημα ακινητοποιήθηκε λόγω σύγκρουσης και δυο δράστες (άνδρας και γυναίκα) διέφυγαν πεζή, ενώ ο τρίτος (αλλοδαπός) συνελήφθη από τον Ειδικό Φρουρό. Στο αυτοκίνητο των δραστών βρέθηκε περίστροφο με έξι (6) πυροδοτημένους κάλυκες.

Και στις δυο περιπτώσεις, σε βάρος των δραστών, οι οποίοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.