ΕΛ.ΑΣ: 140 παραβάσεις για μάσκες και αποστάσεις από τις αρχές Αυγούστου

ΕΛ.ΑΣ: 140 παραβάσεις για μάσκες και αποστάσεις από τις αρχές Αυγούστου

Στις 140 έχουν φτάσει συνολικά οι παραβάσεις στη χρήση μάσκας και στη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας που έχουν επιβάλλει οι αρχές μετά από εντατικούς ελέγχους, στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, από τις αρχές του Αυγούστου μέχρι και σήμερα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, χθες, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 50.153 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις: 2 παραβάσεις και μία σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 610 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα και τρία για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 159 σχετικές παραβάσεις, καθώς και 140 για μη χρήση μάσκας-μη τήρηση αποστάσεων, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

39 στην Κεντρική Μακεδονία,

22 στη Στερεά Ελλάδα,

16 στα Ιόνια Νησιά,

15 στη Θεσσαλονίκη,

11 στην Πελοπόννησο,

10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

7 στην Ήπειρο,

7 στη Θεσσαλία,

5 στο Βόρειο Αιγαίο,

4 στη Δυτική Ελλάδα,

2 στην Κρήτη,

1 στην Αττική και

1 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 14.302 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 14.290 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 12 των 300 ευρώ.

Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 43 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.