Ελ. Γιαμαρέλλου: Δεν θα κολλήσει κορονοϊό όποιος κοινωνήσει

Ελ. Γιαμαρέλλου: Δεν θα κολλήσει κορονοϊό όποιος κοινωνήσει

Την πεποίθησή της ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί κορονοϊός από τη Θεία Κοινωνία εξέφρασε η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου, προσθέτοντας ότι η ίδια θα μεταλάβει την προσεχή Κυριακή χωρίς κανέναν απολύτως φόβο.

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο μυστήριο επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο», είπε κ. Γιαμαρέλλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ συνεχίζοντας ρώτησε τους δημοσιογράφους «το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;».

Επανέλαβε ότι πιστεύει ότι ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, επισημαίνοντας όμως ότι «αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο».

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας» πρόσθεσε και στην ερώτηση εάν υπερβαίνει και την υγεία μας η καθηγήτρια απάντησε: «Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση».

Για τις ενστάσεις των επιστημόνων στην άποψή της, η κ. Γιαμαρέλλου είπε ότι «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης» καθώς πρόκειται για μυστήριο.

«Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.