ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Εκτεθειμένος ο Μάκης Μπαλαούρας από τις αναφορές περί χρηματισμού στην έκθεση της Folli Follie

Εκτεθειμένος ο Μάκης Μπαλαούρας από τις αναφορές περί χρηματισμού στην έκθεση της Folli Follie

Σοβαρά εκτεθειμένος βρίσκεται πλέον ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής Μάκης Μπαλαούρας μετά τις αποκαλύψεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση της PwC σύμφωνα με τις οποίες στέλεχος της εταιρείας αναφέρει ότι διατέθηκε «χρηματικό κονδύλι 80» για «κάποιες ανάγκες» του ανθρώπου τους που θα είναι δίπλα τους μέχρι να τελειώσουν όλα.

Όπως προκύπτει από την έκθεση και αναδεικνύεται σε ανακοίνωση της ΝΔ, στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie προς τον υπόδικο ιδρυτή της που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, γίνεται αναφορά σε διάθεση «κονδυλίου (80)» για «κάποιες ανάγκες» του «ανθρώπου τους» που θα είναι «δίπλα τους μέχρι να τελειώσουν όλα».

Συγκεκριμένα από την έκθεση προκύπτει πως στο αίτημα του υπευθύνου ασφαλείας της Folli Follie Ν. Σάκκου για το περιβόητο ποσό των 80.000 ευρώ, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτος (ΓΚ) φέρεται να απαντά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μονολεκτικά -και σε greeklish- “Nai”. 

Ο έλεγχος της PwC αναφέρει πως δεν έχει βρεθεί άλλη επικοινωνία επί του συγκεκριμένου θέματος και δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί το περιεχόμενο των επικοινωνιών αυτών. Ωστόσο στην έκθεση αναφέρεται “σε ατζέντα που ανευρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας και που πιθανολογείται ότι ανήκει στον ταμία Β. Κατσαμπή, εντοπίστηκε καταχώρηση με την περιγραφή “Ν.ΣΑΚΚΟΣ (ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΚΕΦ/ΑΓΟΡΑ) για ποσό 80.000 με ημερομηνία 14-05-2018".

Ο Μάκης Μπαλαούρας στις 20 και 21 Οκτωβρίου του 2018 σε μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρων με επώνυμα προϊόντα της Folli Follie, σε μια περίοδο που το σκάνδαλο της εταιρείας ήταν στο απόγειό του.

Στη συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο του ελέγχου της PwC ο Νίκος Σάκκος φέρεται, σύμφωνα με την έκθεση, να έχει πει ότι το πρόσωπο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η προαναφερόμενη συνάντηση είχε κάποια σχέση με τον Γ.Μ . (φέρεται να είναι ο Γεράσιμος Μπαλαούρας). Ισχυρίζεται ωστόσο πως θυμόταν ούτε τον τίτλο ούτε το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου. Όσον αφορά το θέμα των “αναγκών” (80) το οποίο είχε αναφέρει στο e-mail του προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσος (ΓΚ), ο Ν. Σάκκος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένα αίτημα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν αν το αίτημα ήταν για πληρωμή σε μετρητά ή για κάποιο είδος φιλανθρωπικής δωρεάς.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Μπαλαούρας, τότε πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, βγήκε και ουσιαστικά παραδέχθηκε τη συναλλαγή με τη συγκεκριμένη εταιρία δηλώνοντας ότι τα €80.000 πήγαν σε νοσοκομείο της Ηλείας, της εκλογικής του περιφέρειας.

Για ποιο λόγο 80.000 που φέρεται να διαθέτει η Folli Follie ως αντάλλαγμα για την ευνοϊκή της μεταχείριση, καταλήγουν στην εκλογική περιφέρεια του τότε προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής;

Θεωρείται και αυτό κανονικό για το «μαγαζί»; καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τι υποστήριξε ο Γ. Μπαλαούρας

Στο μεταξύ χθες ο κ. Μπαλαούρας υποστήριξε αναφερόμενος στην υπόθεση ότι «ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie. Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί. Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί».

Ο κ. Μπαλαούρας έκανε λόγο για απόπειρα σπίλωσης του ονόματός του, τονίζοντας πως οι υπόνοιες και οι έωλοι και συκοφαντικοί ισχυρισμοί σε βάρος μου θα τεθούν στην κρίση της Δικαιοσύνης.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν», συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας, «να εμφανίσει ως δήθεν προσωπικό μου όφελος ή προσωπική μου απολαβή, τις δωρεές ύψους 80.000 ευρώ σε ιατρικά μηχανήματα που έγιναν απευθείας στα νοσοκομεία της Ηλείας, όπως άλλωστε και αντίστοιχη δωρεά από το ίδρυμα Μαρτίνου ύψους 50.000 ευρώ και οι οποίες δεν έγιναν εν κρυπτώ αλλά τις είχα ανακοινώσει δημοσίως στο σύνολο του τοπικού Τύπου. Τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω».