Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Τσιόδρας

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Τσιόδρας

Συναγερμός έχει σημάνει σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη, αφού εντοπίστηκαν 35 κρούσματα κορονοϊού, μετά τα διαγνωστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν στα 100 άτομα που διαμένουν και εργάζονται στο συγκεκριμένο γηροκομείο.

Αρχικά διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό επτά ηλικιωμένοι, δύο άνδρες και πέντε γυναίκες, ηλικίας 80-92 ετών, που φιλοξενούνταν στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, καθώς και μία εργαζόμενη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, και οι επτά ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάουη, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους στο συγγενικό περιβάλλον, ενώ υποβλήθηκαν σε τεστ και τα 100 άτομα που διαμένουν και εργάζονται στον εν λόγω οίκο ευγηρίας, από τα οποία προέκυψε ότι συνολικά 35 άνθρωποι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη μεταβαίνει εκτάκτως στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.