Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου για σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τρίτης, από τις 6:30 έως τις 8:30, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Συνοδικό Παρεκκλήσι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο και στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της συνεδρίασης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα προσφωνήσει τους συνοδικούς συνέδρους, θα αντιφωνήσει ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.

Θα ακολουθήσει η εισήγηση του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου με θέμα «Διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συμφώνως προς την από 16ης Νοεμβρίου απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος», θα διεξαχθεί συζήτηση επί της εισήγησης και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Την επομένη, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Μητροπόλεων: α. Σισανίου και Σιατίστης, β. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, γ. Περιστερίου.

Την Πέμπτη, θα προβεί στην εκλογή βοηθών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ