8ος χρόνος, ημέρα 2479η
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Εκτακτη ενημέρωση στις 18:00 για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης

Εκτακτη ενημέρωση στις 18:00 για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης
Eurokinissi

Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19 από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η προβλεπόμενη κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος μέσα στο καλοκαίρι δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πόσο θα αντέξουν τα νοσοκομεία, δεδομένου ότι είμαστε σε μία εποχή που τα κρούσματα αυξάνονται και οι εισαγωγές πολλαπλασιάζονται.

Το ιικό φορτίο που αποτελεί έναν ενδεικτικό δείκτη της διασποράς των υποπαραλλαγών Ο4 και Ο5 αυξάνεται σε πολλές περιοχές ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Στην Αττική καταγράφει αύξηση 66%, στην Θεσσαλονίκη 100%, στη Λάρισα 101%, στο Βόλο 107%, στην Ξάνθη 97%, στην Αλεξανδρούπολη 43%, στο Ηράκλειο της Κρήτης 42%, στα Χανιά 145%, στον Άγιο Νικόλαο 37% και στα Ιωάννινα 35% ενώ παραμένει σταθερό στην Πάτρα.

Καπραβέλος: Το έκτο κύμα ήρθε νωρίτερα - Μέτρα πριν γίνει τσουνάμι

«Το έκτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε πιο νωρίς, μας εξέπληξε» δήλωσε σήμερα ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη να ληφθούν κάποια μέτρα.

«Το περιμέναμε το νέο κύμα και λέγαμε 'προσέξτε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα'» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι πρέπει να βάλουμε υγειονομικά πρωτόκολλα, αν θέλουμε να ελέγξουμε την πανδημία και πρόσθεσε ότι έχει αρχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα. Τόνισε ότι η νέα παραλλαγή έχει σοβαρές επιπτώσεις στις μεγάλες ηλικίες. «Κανείς από αυτούς που ήρθαν χθες στο νοσοκομείο δεν είχε κάνει την 4η δόση» είπε. Ο ίδιος τόνισε: «Προφανώς και προτείνω μέτρα για να έχουμε ήρεμο καλοκαίρι. Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις, Πριν γίνει τσουνάμι πρέπει να λάβουμε μέτρα», δηλαδή χρήση μάσκας και έστω ένα τεστ για τους τουρίστες.