7ος χρόνος, ημέρα 2177η
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Έκτακτη ενημέρωση Ν. Χαρδαλιά στις 14:30 για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα

Έκτακτη ενημέρωση Ν. Χαρδαλιά στις 14:30 για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα
Φωτογραφία αρχείου

Έκτακτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 14:30 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι χτες στη δύσκολη κατάσταση που εξακολουθεί να υφίσταται με τα πύρινα μέτωπα σε Εύβοια και Ηλεία, αλλά και στις δεκάδες αναζωπυρώσεις που εκδηλώνονται στην Πάρνηθα και σε άλλα σημεία της Αττικής, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαραλιάς, γνωστοποιώντας ότι ενισχύεται η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική», ανέφερε ο υφυπουργός κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Τόνισε πως «συνεχίζουμε να δίνουμε τη μεγάλη μάχη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο» και σημείωσε πως όλη τη νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Παράλληλα, είπε ότι όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων θα είναι η πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και όλες οι καμένες εκτάσεις θα κριθούν αναδασωτέες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ