7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Εκστρατεία για τρίτη δόση εμβολίου στη Βρετανία - Ποιοί θα την χρειαστούν

Εκστρατεία για τρίτη δόση εμβολίου στη Βρετανία - Ποιοί θα την χρειαστούν
AP images

Η Βρετανία ξεκινάει τον σχεδιασμό εκστρατείας ενισχυτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αφότου κορυφαίοι σύμβουλοι του εμβολιαστικού προγράμματος ανακοίνωσαν πως ενδεχομένως θα χρειαστεί να χορηγηθούν τρίτες δόσεις στους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους από τον Σεπτέμβριο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η τελική απόφαση για το αν θα χρειαστεί εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού δεν έχει ληφθεί, όμως αξιωματούχοι έχουν συμβουλεύσει πως οι προετοιμασίες θα έπρεπε να ξεκινήσουν σε προληπτική βάση.

Η Κοινή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) συνέστησε ότι θα έπρεπε να υπάρχει σχέδιο για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων από τον Σεπτέμβριο, ξεκινώντας από τους 70χρονους, τους τροφίμους κέντρων φροντίδας και όσους είναι σε ανοσοκαταστολή ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η Βρετανία έχει χορηγήσει στο 85% των ενηλίκων της χώρας μια πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, με το 60% και πλέον να έχει λάβει δύο δόσεις.

«Να μάθουμε να ζούμε με τον ιό»

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν τον ιό. Το πρώτο μας πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού αποκαθιστά την ελευθερία στη χώρα και το ενισχυτικό πρόγραμμά μας θα προστατεύσει αυτήν την ελευθερία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ.

«Θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν τους επόμενους μήνες, μεταξύ άλλων στοιχεία σχετικά με τη διάρκεια της ανοσίας από τα υπάρχοντα εμβόλια», δήλωσε ο Ουέι Σεν Λιμ, πρόεδρος για την Covid-19 στην επιτροπή JCVI.

«Η τελική σύστασή μας σχετικά με τον ενισχυτικό εμβολιασμό ενδέχεται να αλλάξει σημαντικά», κατέληξε.