Έκρηξη στο Κολωνάκι - Νεοσυσταθείσα οργάνωση «βλέπει» η Αστυνομία

Έκρηξη στο Κολωνάκι - Νεοσυσταθείσα οργάνωση «βλέπει» η Αστυνομία

Σε νεοσυσταθείσα τρομοκρατική οργάνωση, που πειραματίζεται με εκρηκτικούς μηχανισμούς, αποδίδει την τοποθέτηση βόμβας που εξερράγη το πρωί έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι η Αστυνομία και τραυμάτισε δύο ανθρώπους. 

Αυτό υποδεικνύει η συνδεσμολογία της βόμβας που αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου Μολότοφ (δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό) και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ΑΝΦΟ όπως συνηθίζεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το skai.gr. 

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά ώστε να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση μέχρι τώρα.

Έπειτα από σχεδόν 7 ώρες η οδός Σκουφά δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07:10 έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε ένα μεταλλικό κουτί. Ο νεωκόρος του ναού πήρε τηλέφωνο στην Άμεση Δράση για το ύποπτο κουτί που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Μάλιστα, φέρεται να μετακίνησε το κουτί από τα σκαλιά της εκκλησίας στην πλαϊνή πλευρά του ναού. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός, τραυματίζοντάς τον στα χέρια και το πρόσωπο.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, είναι εκτός κινδύνου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία λόγω της ώρας που έγινε η έκρηξη.

Έκρηξη Κολωνάκι

Έκρηξη Κολωνάκι 2

Έκρηξη Κολωνάκι 3