Κορονοϊός: Έκρηξη νέων κρουσμάτων στη Ρωσία

Έκρηξη νέων κρουσμάτων στη Ρωσία

Τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε η Ρωσία ανακοίνωσε καθώς 2.186 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο ιό, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 να φθάνει πλέον τους 15.770.

Παράλληλα ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 24 στους 130, σύμφωνα με το ρωσικό κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η κατάσταση στη Ρωσία ανησυχεί την Κίνα, που φοβάται εισαγωγή κρουσμάτων από τη γειτονική της χώρα, Σαν αποτέλεσμα η κινεζική πόλη Σουιφένχε, στο βόρειο τμήμα της χώρας στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ότι εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους.

Την ίδια στιγμή η πόλη Χαρμπίν στην βορειοανατολική Κίνα θα εφαρμόσει το μέτρο της καραντίνας 28 ημερών για όσους έρχονται από το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών. Όσοι έρχονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκτζιάνγκ στα σύνορα με τη Ρωσία θα παραμένουν αρχικά σε κέντρο καραντίνας για 14 ημέρες και στη συνέχεια στο σπίτι τους για 14 ημέρες ακόμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ