Έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

Έκρηξη χειροβομβίδας στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την επίθεση που σημειώθηκε, τα ξημερώματα, με χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι δράστες στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου, στην οδό Τζαβέλα, στο Χαλάνδρι. Η χειροβομβίδα εξερράγη κάτω από το κουβούκλιο του φρουρού, ο οποίος εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν μέσα, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές αφού το κουβούκλιο απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης. Φθορές υπέστη και σταθμεύμενο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 4 π.μ. δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τύπου «Eduro» έριξαν χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο του ρωσικού προξενείου. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως η χειροβομβίδα δεν εξερράγη, ωστόσο δύο ώρες αργότερα υπήρξαν μαρτυρίες από περίοικους πως άκουσαν ισχυρό κρότο, για να έρθει στη συνέχεια η επιβεβαίωση από αστυνομικές πηγές ότι όντως υπήρξε έκρηξη. 

Σημειώνεται πως λίγη ώρα αργότερα στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτη, στα Εξάρχεια, εντοπίστηκε καμμένη μοτοσικλέτα, η οποία εξετάζεται από τους αστυνομικούς αν έχει σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι δράστες της επίθεσης έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή. Τα δύο άτομα που επέβαιναν στη μηχανή, αφού πέταξαν τη χειροβομβίδα, διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο.  

Στο ρωσικό προξενείο έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι εξετάζουν τα θραύσματα της χειροβομβίδας. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται το ρωσικό προξενείο. 

Η πρεσβεία της Ρωσίας καταδίκασε την επίθεση και ευχαρίστησε τις ελληνικές Αρχές για την ταχεία ανταπόκρισή τους.

Η σημερινή επίθεση στο ρωσικό προξενείο έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτή που σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2016 κατά της γαλλικής πρεσβείας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι δράστες είχαν πετάξει χειροβομβίδα στη σκοπιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο φρουρός στο πόδι. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Δείτε φωτογραφίες:

 Φωτογραφίες: AP

Διαβάστε ακόμα:

- Ρωσικά ΜΜΕ: Αιχμές για «ατιμωρησία» μετά την επίθεση στο προξενείο

- Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στo Προξενείο της Ρωσίας

- Γ. Κατρούγκαλος: Μεμονωμένες επιθέσεις - Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα