8ος χρόνος, ημέρα 2483η
Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Εκρήξεις τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο

Εκρήξεις τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο

Εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, με διαφορά μιας ώρας. Συγκεκριμένα η έκρηξη στη ΔΟΥ σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, στον πρώτο όροφο της Υπηρεσίας στην οδό Πλαταιών και Αγίου Κωνσταντίνου και προκάλεσε ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Κλιμάκιο των ΤΕΕΜ και της Αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή προκειμένου να διενεργήσουν έρευνες.

Μια ώρα αργότερα στις 05.00, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε ΑΤΜ, εντός του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, κοντά στην κεντρική πύλη. Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές. Οι δράστες, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα.

Επί τόπου έσπευσαν άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Από τις εκρήξεις δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνα για τα δύο περιστατικά.

Ντυμένοι γιατροί

Οι δράστες που ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο ήταν τέσσερα άτομα, που φορούσαν ιατρικές στολές και μάσκες, σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται αστυνομικές πηγές.

Ακινητοποίησαν τη φύλακα και τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα. Οι δράστες αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.