Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στη Μονή Πετράκη

Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στη Μονή Πετράκη

Εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος αποτελούνταν από φιάλη υγραερίου συνδεδεμένη με λάστιχο, εντοπίστηκε στην είσοδο της Μονής Πετράκη, από την πλευρά που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος, το μεσημέρι της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ειδοποιήθηκε για ύπαρξη ύποπτων αντικειμένων στην είσοδο της Μονής Πετράκη περίπου στη 1 το μεσημέρι και αμέσως έσπευσαν στο σημείο ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα romfea.gr, στο σημείο βρέθηκαν τρεις βαλίτσες-τσάντες, σε μία εκ των οποίων υπήρχε μεγάλη φιάλη υγραερίου στην οποία ήταν συνδεδεμένο και λάστιχο, ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας δεν υπήρχε σύνδεση με κάποιον πυροδοτικό μηχανισμό.

Οι βαλίτσες ήταν τοποθετημένεςς ακριβώς μπροστά στην είσοδο και όλα δείχνουν ότι η φιάλη που βρέθηκε στη μία εξ αυτών τοποθετήθηκε μέσα σε τσάντα ώστε να μην εντοπισθεί.

Για το περιστατικό διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Αττικής, ενώ στελέχη της αστυνομίας εκτιμούν ότι πρόκειται για εμπρηστική βόμβα μεγάλης ισχύος η οποία ενδεχομένως θα πυροδοτούνταν το βράδυ.