7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Πάνω από 300 επιθέσεις μετά την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Πάνω από 300 επιθέσεις μετά την απεργία πείνας του Κουφοντίνα

Συνολικά 300 έως 350 επιθέσεις έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησε απεργία πείνας ο καταδικασμένος για τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοντίνας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτό που ανησυχεί τις αστυνομικές αρχές είναι οι «επιθέσεις του τύπου στο Α.Τ Καισαριανής ή στο περιπολικό».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σημείωσε ότι αν και οι περισσότερες από τις επιθέσεις ήταν ήπιου χαρακτήρα, ωστόσο η κλιμάκωση των επιθέσεων, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις τις δυο προαναφερόμενες, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. 

Σημείωσε πως οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μονός αριθμός.  Ωστόσο, τόνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σχηματίζεται πάντα δικογραφία και η έρευνα συνεχίζεται ενώ και αναμένονται αποτελέσματα εργαστηρίων από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε την περιουσία και την ζωή των συμπολιτών μας και των συναδέλφων μας».

Όπως επεσήμανε η επιχειρησιακή δράση εντοπίζεται στην αύξηση των περιπολιών και της φύλαξης των στόχων και θα ενταθούν και περισσότερο τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν ενώ δεν αποκλείουν και ενδεχόμενα επιθέσεων ακραίου χαρακτήρα.

Τι ισχύει στις μετακινήσεις και ελέγχους

Σχετικά με τι θα κάνει η αστυνομία σε περίπτωση που δοθεί η οδηγία για περιορισμούς στην μετακίνηση 6, δήλωσε πως η χρήση του sms διευκολύνει και δίνει την δυνατότητα στον καθένα μας να κυκλοφορεί έξω και να υπάρχει κινητικότητα. Ωστόσο, τόνισε πως αν κάποιος εντοπιστεί μακριά από το σπίτι του ο αστυνομικός θα του βεβαιώσει παράβαση. 

Όπως ανέφερε οι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια έχουν κυμανθεί από τις 65.000 μέχρι τις 70.000 καθημερινά. «Εμείς βγάζουμε δελτία τύπου συνεχώς. Ο αριθμός των παραβάσεων είναι περίπου στις 1500 καθημερινά πανελλαδικώς». 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το θέμα της παροχής βοήθειας είναι ένα θέμα δύσκολο. «Δεν μπορεί ο αστυνομικός να αφήσει το σημείο και ακολουθήσει τον πολίτη για να του υποδείξει σε ποιον ηλικιωμένο θα πάει. Εξάλλου ούτε εφικτό είναι αυτό. Ούτε θέλουμε να γίνει». 

Σχετικά με τα κορονοπάρτι σημείωσε πως καθημερινά έχουν πάνω από 10 συλλήψεις κυρίως για παραβάσεις από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και από πάρτι όπως αυτά της Αρτέμιδας.