Εκπαιδευτικοί: Αστεία η απόφαση Κ. Γαβρόγλου για «το κουδούνι στις 9»

Εκπαιδευτικοί: Αστεία η απόφαση Κ. Γαβρόγλου για «το κουδούνι στις 9»

Σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση Γαβρόγλου για το «κουδούνι στις 9» βλέπουν οι εκπαιδευτικοί, όπως ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, τονίζοντας πως πρόκειται για άλλη μία μονομερή απόφαση που έχει λάβει ο υπουργός Παιδείας. 

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 fm, ο κ. Παπαχρήστος ανέφερε πως «ο κ. Γαβρόγλου κατέληξε σε ένα πόρισμα που ήθελε ο ίδιος να καταλήξει. Εμείς δεν είμαστε κολλημένοι με την παράδοση, αλλά εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει αυτή η απόφαση», επισήμανε.

Επιπλέον χαρακτήρισε «αστεία» την αφήγηση του υπουργού ότι οι μαθητές θα κοιμούνται περισσότερο. «Τα παιδιά δεν πάνε για ποτάκια το βράδυ, είναι κουρασμένα από τα μαθήματα και τα φροντιστήρια και πιεσμένα από την ύλη. Το μόνο που μπορεί να συμβεί από όλο αυτό, είναι να ενισχυθούν μόνο τα παιδιά από μακρινές περιοχές. Το νόημα ποιο είναι; Είναι προάγγελος καταργήσεων νέων σχολικών μονάδων, που θα ευνοεί τη μεταφορά των παιδιών από μακρινές τοποθεσίες;», επισήμανε.

Ο κ. Παπαχρήστος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι «κάποια άλλη σκοπιμότητα βρίσκεται πίσω από όλα αυτά», ενώ κατήγγειλε πως με τον κ. Γαβρόγλου υπουργό «δεν έχει γίνει επί της ουσίας κανένας διάλογος για τίποτα, ούτε καν για το Νέο Λύκειο».