Εκλογική νίκη Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν επιβεβαίωσε η ανακαταμέτρηση ψήφων

Εκλογική νίκη Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν επιβεβαίωσε η ανακαταμέτρηση ψήφων

Η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις δύο μεγαλύτερες κομητείες του Ουισκόνσιν ολοκληρώθηκε σήμερα επιβεβαιώνοντας ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν νίκησε τον απερχόμενο Ντόναλντ Τραμπ. 

Η ολοκλήρωση της επανακαταμέτρησης στο Ντέιν ήρθε δυο μέρες μετά από αυτήν της  της κομητείας του Μιλγουόκι με τον Τζο Μπάιντεν να αυξάνει το προβάδισμα του κατά 20.695 ψήφους στην πολιτεία του Ουισκόνσιν.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ είχε πληρώσει τα έξοδα της επανακαταμέτρησης (3 εκατομμύρια δολάρια) με στόχο να ανατρέψει το αποτέλεσμα και να κερδίσει τους 10 εκλέκτορες της πολιτείας.

Συνολικά, ο Μπάιντεν επικράτησε στις εκλογές εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες — αρκετά περισσότερους από τους 270 που χρειαζόταν — έναντι 232 του Τραμπ.

Ο Δημοκρατικός κέρδισε επίσης με μεγάλη διαφορά (πάνω από 6 εκατομμύρια) σε αριθμό ψήφων, κάτι πάντως που με δεδομένο το αμερικανικό εκλογικό σύστημα δεν έχει πρακτική αξία. 

Ωστόσο ο Μπάιντεν απέσπασε και τις τρεις πολιτείες του λεγόμενου "μπλε τείχους", Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν στις οποίες είχε επικεντρώσει ο Τραμπ τον δικαστικό του αγώνα.