Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μίας ώρας λόγω αυξημένης προσέλευσης

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μίας ώρας λόγω αυξημένης προσέλευσης

Την παράταση των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά μία ώρα αποφάσισε, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καθώς υπάρχει μεγάλη προσέλευση και ουρές στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να κλείσουν οι κάλπες στις 20:00.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λίγο μετά τις 17:00 έχει ξεπεράσει τις 100.000 πολίτες που έχουν ψηφίσει, σύμφωνα με πηγές του κόμματος.

Ειδικότερα, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «έσπασε το φράγμα» των 100.000 που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ-λίγο μετά τις 17:00 (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ). Υπογραμμίζουν δε ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διπλασιάσει τα μέλη του και η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Τόσο τα ήδη υπάρχοντα μέλη του κόμματος όσο και όσοι εγγράφονται σήμερα κατά τη διεξαγωγή των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής νέου μέλους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τις εκλογές, όλα τα μέλη του κόμματος ανεξαρτήτως ημερομηνίας εγγραφής τους μπορούν να ψηφίσουν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας στην κάλπη εκλογής προέδρου.

Όσοι εγγράφονται την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα. Επίσης, όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί έως τις 21 Μαρτίου και βρεθούν εκτός της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αλλά μόνο για πρόεδρο.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν εγγραφεί έως τις 21 Μαρτίου και ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν.