Έκλεισε η Βουλή με 100 ψηφισμένα νομοσχέδια

Έκλεισε η Βουλή με 100 ψηφισμένα νομοσχέδια

Για τις θερινές διακοπές έκλεισε σήμερα η Βουλή, με τον Κ. Τασούλα να υπογράφει σήμερα το 100ο νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση του ΟΔΙΠΥ ΑΕ και άλλες διατάξεις, που ψηφίσθηκε χθες το βράδυ από την Ολομέλεια και στάλθηκε ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συνολικά η παρούσα Βουλή μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 έχει ψηφίσει 95 νομοσχέδια ενώ τυπικά πέντε κυρώσεις συμβάσεων έχουν κατατεθεί και θα ψηφιστούν εντός του Αυγούστου όταν η Βουλή θα ανοίξει ξανά τις πύλες της. Να θυμίσουμε ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της προανακριτικής Επιτροπή, με την ψήφιση του πορίσματος από την Ολομέλεια καθώς επίσης και την κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, σε ιστορικό κοινοβουλευτικό ρεκόρ ήταν η παρουσία των Υπουργών και Υφυπουργών της κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο καθώς συζητήθηκε περίπου το 90% των κατατεθειμένων βουλευτικών Ερωτήσεων.

Μάλιστα, ως προς το νομοθετικό έργο, από την έναρξη της Α’ Συνόδου, δηλαδή από τις 17 Ιουλίου 2019 έως και τις 30 Ιουνίου 2020, θα έχουν συζητηθεί και ψηφιστεί 81 νομοσχέδια (60 νομοσχέδια + 21 διεθνείς συμβάσεις), εκ των οποίων: 

- τα 75 εισήχθησαν προς συζήτηση και ψήφιση με την κανονική διαδικασία, 

- τα 5 με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και 

- το ένα με τη διαδικασία του επείγοντος. 

Την προηγούμενη  ΙΖ΄ Περίοδο τα νομοσχέδια που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν με τη διαδικασία του επείγοντος και κατεπείγοντος ήταν στο 17% του συνόλου (47 στα 284), έναντι του 7% αυτής της Περιόδου.