Έκλεισαν τα πρώτα σχολεία λόγω κορονοϊού - Αναλυτικά στοιχεία

Έκλεισαν τα πρώτα σχολεία λόγω κορονοϊού - Αναλυτικά στοιχεία

Στο προσωρινό κλείσιμο των των πρώτων σχολικών μονάδων στην Ελλάδα λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι στιγμής κλειστά είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα της Λήμνου, το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής, το 2ο Δημοτικό Βουτών Ηρακλείου Κρήτης, ένα από τα τμήματα της Β' Τάξης στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου και το 7ο Δημοτικό στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας δομών εκπαίδευσης εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, εδώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, οι αποφάσεις για την αναστολή εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων ή ιδιωτικών, θα λαμβάνονται από τους οικείους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν σχετικής σύστασης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, σε περίπτωση που μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του, ενώ το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ. 

Αν το τεστ σε παιδί ή εκπαιδευτικό είναι αρνητικό, τότε μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο εντός 24 ωρών. Εάν, βέβαια, βγει θετικό, τότε ο γονιός οφείλει να ενημερώσει τον υπεύθυνο Covid-19 του σχολείου, όπως και τους υπεύθυνους όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του. Τότε, εκείνος επικοινωνεί με τις αρμόδιες αρχές.