Έκκληση Αθ. Εξαδάκτυλου να περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές

Έκκληση Αθ. Εξαδάκτυλου να περιοριστούν οι κοινωνικές επαφές

Έκκληση στους πολίτες της κοινωνίας να παραμείνουν στα σπίτια τους και να περιοριστούν στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον πραγματοποιώντας τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις τους απεύθυνε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ΕΡΤ για το δεύτερο πανδημικό κύμα που έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη «η ευχή και η προσπάθεια όλων θα πρέπει να είναι τα νούμερα να παραμείνουν σ’ αυτά τα επίπεδα. Αν κοιτάξουμε στη γειτονική μας Βουλγαρία τα νούμερα των θανάτων είναι τριψήφια. Κάνω μια έκκληση να περιορίσουν τις επαφές τους στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και οι έξοδοι από το σπίτι να περιοριστούν μόνο στις αναγκαίες εξόδους».

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας ακόμη για την κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε πως υπάρχει τεράστια ανάγκη για χέρια και μάλιστα καλούν γιατρούς από κάθε ειδικότητα να κάνουν μαθήματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης, ώστε να βοηθήσουν τα νοσοκομεία.

«Η τηλεκπαίδευση ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη μάχη κατά του κορονοϊού είναι μια λύση έσχατης ανάγκης, μια λύση της τελευταίας επιστράτευσης. Όλοι θα δώσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε», τόνισε. «Είμαστε πιο εκτεθειμένοι κάντε το έργο μας λίγο πιο εύκολο», συμπλήρωσε

Σχετικά με τη λοίμωξη COVID-19 που προσβάλλει συχνότερα ενήλικες σε σχέση με παιδιά, ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι «θα πρέπει να μην υπάρχουν εξωτερικές επαφές των παιδιών. Τα παιδιά θα πρέπει να μείνουν στο στενό τους οικογενειακό περιβάλλον».

Τέλος έκλεισε με ένας αισιόδοξο μήνυμα: «Ας κάνουμε τα πάντα για να έρθει νωρίτερα η άρση των μέτρων και να έχει μειωθεί το μικρότερο δυνατό χτύπημα».