Εκκενώθηκαν κατοικίες που κινδυνεύουν από πτώση βράχου στη Ζάκυνθο

Εκκενώθηκαν κατοικίες που κινδυνεύουν από πτώση βράχου στη Ζάκυνθο

Τρεις διώροφες κατοικίες στην περιοχή Παναγούλα Ζακύνθου, όπου διαμένουν οικογένειες κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες καθώς κινδυνεύουν από βράχο που αποκολλήθηκε από το βουνό που βρίσκεται πίσω τους, μετά το σεισμό της Παρασκευής.

Στο σημείο βρέθηκαν από χθες κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ σήμερα το σημείο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μαζί με κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση προς τα τρία σπίτια, ενώ η μία οικογένεια φιλοξενείται στα κτίρια του Οργανισμού Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου.

Στο μεταξύ με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη Ζάκυνθο. Τα ξημερώματα του Σαββάτου εκδηλώθηκαν δυο νέοι ισχυροί μετασεισμοί της τάξεως των 4,5 και 4,2 Ρίχτερ, νοτιοδυτικά του νησιού, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Στις 2:51 το βράδυ, σημειώθηκε σεισμός 4,2 Ρίχτερ, στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το επίκεντρο εντοπίζεται 78 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.

«Είχαμε μία σχετικά ήσυχη νύχτα, φαίνεται ότι ομαλοποιείται η κατάσταση. Γύρω στις 11.00 το βράδυ είχαμε έναν μετασεισμό, κοιμήθηκαν ήσυχοι οι Ζακυνθινοί», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζακύνθου Νίκος Τσίπηρας.

Με τη συνδρομή δυτών, μηχανικοί της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών από το υπουργείο Ναυτιλίας αλλά και ερευνητές του Εργαστηρίου Λιμενικών έργων του ΕΜΠ πραγματοποιούνται ελέγχους σε όλο το λιμάνι της Ζακύνθου, ώστε να διαπιστωθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η μεγάλη σεισμική δόνηση.

Το πρωί του Σαββάτου έγιναν έλεγχοι στον τραπεζοειδή του Αγίου Διονυσίου αλλά και στην παραλιακή ζώνη, ενώ το Λιμεναρχείο προχώρησε στην απαγόρευση της πρόσβασης στον εγκάρσιο Βραχίονα του μόλου Αγίου Νικολάου τοποθετώντας απαγορευτικές κορδέλες.

Διαβάστε ακόμα:

- Καρέ-καρέ η πορεία η εξέλιξη του τσουνάμι από τον σεισμό στη Ζάκυνθο


Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκε η Ζάκυνθος