7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 77 ετών από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 77 ετών από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

«Τιμούμε, σήμερα, τη μνήμη των 149 θυμάτων μιας απίστευτης ναζιστικής θηριωδίας», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, που παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 77 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε, μεταξύ άλλων: «Τιμούμε εκείνους που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο φασισμό, στο ναζισμό, στον ολοκληρωτισμό. Απέναντι σε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα του Ολοκαυτώματος ενώνουμε τη φωνή μας σε μια μόνο φράση: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!».

Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας που παρέστη στην εκδήλωση δήλωσε ότι «Σε αυτά εδώ τα χώματα 149 κάτοικοι του Χορτιάτη-από γέροντες και γερόντισσες μέχρι βρέφη λίγων μηνών, από τον κοινοτάρχη μέχρι τον ιερέα- 149 Έλληνες κάηκαν, σφαγιάστηκαν, εκτελέστηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Κι ο Χορτιάτης, η Μακεδονία είχε ακόμη ένα Ολοκαύτωμα. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, για να θυμηθούμε, για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν ξεχνάμε και ότι δεν θα επιτρέψουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τέτοιες θηριωδίες, καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής για κανέναν λόγο μπροστά σε κανενός είδους φανατισμό».