Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι: Με ψίχουλα και ψέματα δεν μας εξαπατάτε

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 11:46
-A +A
Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι: Με ψίχουλα και ψέματα δεν μας εξαπατάτε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα εκατοντάδες συνταξιούχοι, ζητώντας να μη γίνει επαναϋπολογισμος σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Χαρακτηριστικό τους σύνθημα: «Με ψίχουλα και ψέματα δεν μας εξαπατάτε», όπως αναγράφονταν σε πανό τους.

Μετα την ολοκλήρωση της πορείας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων, οι οποίες, όπως είπε, δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, «γιατί είναι δικές μας οι συντάξεις και θα παλέψουμε, μέχρι το τέλος».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμπούρη, από τα βασικά αιτήματα είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και ο νόμος Κατρούγκαλου, «να μας δοθούν τα δώρα μας, καθώς και οι συντάξεις μας, οι κύριες και οι επικουρικές». «Θα συνεχίσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή» δήλωσε ο κ. Κουμπούρης, γνωστοποιώντας ότι, στις 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση.

Σε ερώτηση σχετικά με τα αναδρομικά, ο κ. Κουμπούρης απάντησε ότι η κυβέρνηση άμεσα πρέπει να δώσει λύση. «Η κυβέρνηση έχει πολιτική ευθύνη να δώσει λύση και να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις για όλους τους συνταξιούχους, ώστε μην τρέχουν για αιτήσεις και να πληρώνουν μεγαλοδικηγορικά γραφεία, για να πάρουμε αυτό που δικαιούμαστε» ανέφερε ο κ. Κουμπούρης. «Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις φτάνουν, μέχρι και 45%, ενώ οι επικουρικές έχουν μειωθεί, μέχρι και 82%, αφαιρέθηκε το ΕΚΑΣ, τα δώρα και οι συντάξεις χηρείας επανυπολογίζονται με το νόμο Κατρούγκαλο» τόνισε ο κ. Κουμπούρης.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας τους στη Βουλή, οι συνταξιούχοι επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Σημειώνεται ότι η σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα μετά το Euroworking Group της περασμένης Πέμπτης στο οποίο δόθηκε το «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα