Εκατό πρώην συνεργάτες του Τζον Μακέιν υπέρ του Τζ. Μπάιντεν

Εκατό πρώην συνεργάτες του Τζον Μακέιν υπέρ του Τζ. Μπάιντεν

Την στήριξη τους στον Τζο Μπάιντεν ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου ανακοίνωσαν με επιστολή τους πρώην στενοί συνεργάτες του Τζον Μακέιν, τέως υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ και Γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων από την Αριζόνα.

Επιβεβαιώνοντας τη στενή σχέση των δύο ανδρών, οι συνεργάτες του δήλωσαν «Δεδομένης της έλλειψης αρμόδιας ηγεσίας προέδρου, των προσπαθειών του να επιδεινώσει αντί να γεφυρώσει τις διχόνοιες μεταξύ των Αμερικανών και την αποτυχία του να διατηρήσει τις αμερικανικές αξίες, πιστεύουμε ότι η εκλογή του πρώην αντιπροέδρου Μπάιντεν είναι σαφώς προς το εθνικό συμφέρον».

Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο Μαρκ Σαλτερ προσωπάρχης του Μακέιν, ο Κρίστιαν Φέρι αναπληρωτής της προεδρικής καμπάνιας του 2008 και Μαρκ Μέρφι επί σειρά ετών στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Προ ημερών άλλωστε στο συνέδριο των Δημοκρατικών υπέρ του Τζο Μπάιντεν, μίλησε και η χήρα του Μακέιν, Σίντι η οποία στάθηκε στη στενή φιλία των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι ο εκλιπών γερουσιαστής είχε κάκιστη σχέση με τον σημερινό πρόεδρο, ζητώντας μεταξύ άλλων να μην παρεβρεθεί στην κηδεία του το 2018. 

AP Photo/Andrew Harnik