Εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο δυτικά της Πύλου - Περισυνελέγη το πλήρωμα

Εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο δυτικά της Πύλου - Περισυνελέγη το πλήρωμα

Aπό ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού περισυνελέγη το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου "QUATERDESIES" σημαίας Παναμά, 90 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, όταν τα ξημερώματα παρουσίασε εισροή υδάτων από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία.

Το πλοίο είναι φορτωμένο με τσιμέντο και είχε ξεκινήσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία. Στο σημείο του συμβάντος βρίσκονται τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ.

Σύγκρουση δύο δεξαμενόπλοιων νότια της Καρύστου

Εντωμεταξύ, καλά στην υγεία τους είναι τα μέλη των πληρωμάτων δύο δεξαμενόπλοιων που συγκρούστηκαν ελαφρά 10 ναυτικά μίλια νότια της Καρύστου, χωρίς πάντως να διαπιστωθεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση. Πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια «Amelia» υπό σημαία Μαλαισίας, με 24μελές πλήρωμα, και το «Tanab», υπό σημαία Μάλτας, με 16μελές πλήρωμα αποτελούμενο από αλλοδαπούς.

Το «Tanab» ήταν κενό φορτίου, ενώ το «Amelia» μετέφερε 30.000 μετρικούς τόνους gasoil. Οι πλοίαρχοι των δύο δεξαμενόπλοιων διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να κινηθούν αυτοδύναμα.

Στα δύο τάνκερ απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους, ως την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.