Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος -11 προσαγωγές

Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος -11 προσαγωγές

Μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν πριν λίγο σε κτήριο όπου στεγάζεται παράρτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην οδό Αμαλιάδας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα συγκεκριμένα άτομα ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου και πέταξαν φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Κέρκυρας. Στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 11 προσαγωγές έως αυτήν την ώρα.

Σε ανάρτηση που έκανε ο «Ρουβίκωνας» σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρει ότι η εισβολή έγινε ως ένδειξη « αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους της Χαλκιδικής και τους κατοίκους της Λευκίμμης», κάνοντας λόγο για «αδήφαγο τέρας του κράτους που στο όνομα του κεφαλαίου καταστρέφει κάθε τι φυσικό βρίσκεται στο δρόμο του προκειμένου να ικανοποιήσει οποιαδήποτε ιδιωφελή του ανάγκη».

Χαρακτηριστικό είναι ότι το κείμενο κλείνει αναφέροντας «στα ΧΥΤΑ θα θάψουμε εκμεταλλευτές και αφεντικά - Αλληλεγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Λευκίμμης».