Εισβολή του Ρουβίκωνα και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - 10 προσαγωγές

Εισβολή του Ρουβίκωνα και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - 10 προσαγωγές

Λίγες ώρες μετά την εισβολή στα γραφεία του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη, περίπου 15 μέλη του Ρουβικώνα εισέβαλαν στις 2 μ.μ. στο κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα φορώντας κουκούλες πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου και μετά αποχώρησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δέκα ατόμων, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ένα κάποια από τις προσαγωγές έχει μετατραπεί σε σύλληψη.

Στελέχη της ασφάλειας έχουν λάβει επίσης οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες που βρίσκονται στον χώρο, υλικό το οποίο εξετάζεται προκειμένου να βρεθούν περισσότερα στοιχεία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση, αναφέρεται ως λόγος της εισβολής η έγκριση που δόθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε προϊόν της εταιρείας Monsanto, το οποίο όπως αναφέρουν περιέχει «αμφιλεγόμενη ουσία». 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας πραγματοποίησαν εισβολή στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, περί τα 5 άτομα μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου, στον 6ο όροφο, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα, κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο και άφησαν ένα κείμενο. Στη συνέχεια αποχώρησαν από τον χώρο, χωρίς να προκληθεί ένταση.

Σε κείμενο που ανάρτησε ο Ρουβίκωνας για την εισβολή στο ΣΒΒΕ, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «Η φετινή ΔΕΘ έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια. Πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα».