Εισβολή Ρουβίκωνα στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Εισβολή Ρουβίκωνα στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος

Εισβολή στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το voria.gr, περίπου 5 άτομα μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου, στον 6ο όροφο, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα, κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο και άφησαν ένα κείμενο. Στη συνέχεια αποχώρησαν από τον χώρο, χωρίς να προκληθεί ένταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΣΒΒΕ πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.

Σε κείμενο που ανάρτησε ο Ρουβίκωνας για την εισβολή, μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Η φετινή ΔΕΘ έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια. Πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα».

Παράλληλα καλεί σε συμμετοχή «στην πορεία της ΔΕΘ ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον εθνικισμό».