Εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Οικονομικών - Διαμαρτυρία ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυιγεινά

Εισβολή διαδηλωτών στο υπουργείο Οικονομικών - Διαμαρτυρία ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυιγεινά

Εισβολή στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ, που συμμετέχουν στην εικοσιτετράωρη πανελλαδικη απεργία που έχει προκηρύξει σήμερα η ΑΔΕΔΥ «για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».

Οι διαδηλωτές που είχαν ξεκινήσει με πορεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σήκωσαν τα ρολά του υπουργείου και εισέβαλαν στο κτίριο. Η αστυνομία αντέδρασε προσπαθώντας να τους εμποδίσει, αλλά τελικά περίπου 30 άτομα κατάφεραν να εμπουν και να φθάσουν στο γραφείο του υπουργού Ευ. Τσακαλώτου όπου και παραμένουν απαιτώντας συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείο.

Η ΑΔΕΔΥ ζητά να μην γίνει περικοπή και υποβάθμιση στο επίδομα για τα βαρέα και ανθυγιεινά και να συνεχίσει να χορηγείται όπως μέχρι σήμερα. Η κινητοποίηση αφορά 13 Ομοσπονδίες που εμπλέκονται στα ΒΑΕ.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών συναντήθηκαν τελικά με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού ο οποίος τους είπε ότι μέχρι την Παρασκευή θα ενημερώσει την ΑΔΕΔΥ για την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησης με τον υπουργό, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

ΕΔΦΕΣ

 ΓΦΒ

Φωτό Intime