«Συναγερμός» σε τουριστικές περιοχές - Ο χάρτης με τα εισαγόμενα κρούσματα

«Συναγερμός» σε τουριστικές περιοχές - Ο χάρτης με τα εισαγόμενα κρούσματα

Ανησυχία προκαλούν τα αλλεπάλληλα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στον «χάρτη» των εισαγόμενων κρουσμάτων έχουν μπει περιοχές όπως η Θάσος όπου εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί φορείς, η Αιδηψός αλλά και το Παγγαίο, η Κέρκυρα και η Λακωνία. Αρνητικό το δεύτερο τεστ για Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε τη Νάξο για διακοπές μαζί με την κόρη του.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Εύβοιας.

Σύμφωνα με το Lamiareport, ένας άνδρας 50 ετών από το γκρουπ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας έστειλαν τον Σέρβο στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του με ταξί!

Φθάνοντας στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από Covid-19.

Το ζευγάρι Σέρβων ταξίδεψαν από τη βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται πού θα νοσηλευτεί ο Σέρβος, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά σε ήπια μορφή. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Ασυμπτωματικοί φορείς στη Θάσο

Παράλληλα. στη Θάσο εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Θάσου με ανάρτησή του στο Facebook. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε η «ύπαρξη ασυμπτωματικών φορέων του ιού Covid-19».

Η επιβεβαίωση πραγματοποιήθηκε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδο των τουριστών στη χώρα. Σημειώνεται ότι οι 4 τουρίστες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό είναι ασυμπτωματικοί και έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, «διανύουμε μια “διαφορετική” τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων». «Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία», πρόσθεσε.

Δύο κρούσματα και στο Παγγαίο

Δύο κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν και στον δήμο Παγγαίου. Πρόκειται γα επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Ο δήμος Παγγαίου με ανακοίνωσή του ζητάει από τους επαγγελματίες και τους πολίτες να τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία τους και την προστασία των επισκεπτών της περιοχής.

Σημειώνεται πως το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την οποία οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και συμμετείχαν οι τέσσερις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και ο διευθυντής τη διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Στους δημάρχους έγινε ενημέρωση για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Κρούσματα σε Κέρκυρα και Λακωνία

Σε καραντίνα σε σπίτι στη βόρεια Κέρκυρα έχει τεθεί μία γυναίκα από τη Σερβία, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Όπως αναφέρει το Corfutvnews, η 60χρονη ήρθε οδικώς στην Κέρκυρα από τη Σερβία τις προηγούμενες ημέρες.

Η 60χρονη υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό αν και ασυμπτωματική, και μετά από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τέθηκε σε καραντίνα.

Επίσης, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ανακοινώθηκε ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, «που σημειώθηκε σε εισαγόμενο περιστατικό σε πύλη εισόδου της χώρας. Το περιστατικό καταχωρήθηκε προς ώρας στην ΠΕ Λακωνίας».

Αρνητικό το δεύτερο τεστ για γιατρό στη Νάξο

Αρνητικό είναι το δεύτερο τεστ κορονοϊού για Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε τη Νάξο για διακοπές μαζί με την κόρη του.

Όπως ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Νάξου, πατέρας και κόρη υποβλήθηκαν σε τεστ για την covid-19, τα οποία βγήκαν αρνητικά. 

Σύμφωνα με το naxostimes.gr, ο Έλληνας γιατρός έφτασε στη χώρα μας πριν από τέσσερις ημέρες αεροπορικώς από την Αγγλία, μέσω Σερβίας και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκανε τεστ για τον κορονοϊό. Την Κυριακή έφτασε στη Νάξο και το απόγευμα της Τρίτης έλαβε τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ που του ανακοίνωσαν ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν θετικό.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ο γιατρός μετέβη, με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στο νησί, γύρω στις 8:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου μαζί με την κόρη του και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε δεύτερο τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό.

Διαβάστε ακόμα:

- Ανησυχία από τα εισαγόμενα κρούσματα - Ιχνηλατούνται οι επαφές δύο Σέρβων