ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1993η
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Εισαγγελική πρόταση για απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα

Εισαγγελική πρόταση για απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα

Για τις επόμενες μέρες μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αίτημα του καταδικασθέντα για την τρομοκρατική δράση της «17Ν» Δημ. Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, με την εισαγγελέα να προτείνει να απορριφθεί ως αβάσιμο.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας εισηγείται στο δικαστικό συμβούλιο η προσφυγή να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, ενώ θέτει και ζήτημα αναρμοδιότητας του δικαστικού συμβουλίου να κρίνει το επίμαχο ζήτημα, θεωρώντας πως η αρμοδιότητα ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Νωρίτερα, με ανακοίνωση του το Νοσοκομείο Λαμίας έκανε γνωστό πως το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη σε ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, αφού παρουσίασε σημάδια οξείας νεφρικής ανεπάρκειας.

Όπως διαβεβαιώνουν οι γιατροί της οικογένειας, μετά και από δική τους παρότρυνση, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχτηκε να του παρασχεθούν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες για την ανάταξη των νεφρών.