Εισαγγελική έρευνα για τον 28χρονο στη Λαμία που έσπασε την καραντίνα

Εισαγγελική έρευνα για τον 28χρονο στη Λαμία που έσπασε την καραντίνα

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας πρωτοδικών Λαμίας, προκειμένου να διερευνηθεί αν ο 28χρονος που έπρεπε να μείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, έσπασε την καραντίνα, με συνέπεια την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του tvstar.

Η προκαταρκτική ερευνά αφορά σε πιθανές κακουργηματικές πράξεις. Η εντολή της εισαγγελέα δόθηκε το πρωί της Πέμπτης και μετά την μεγάλη διάσταση του θέματος με τα εννέα θετικά κρούσματα και τη διενέργεια δεκάδων ακόμη μοριακών τεστ και την επιβολή καραντίνας σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με άτομα που ήταν θετικά στον ιό ή ύποπτα.

Προηγήθηκε επίσκεψη του δημάρχου Λαμίας Ευθύμιου Καραΐσκου το πρωί στο γραφείο της εισαγγελέως στο δικαστικό μέγαρο. Ο δήμαρχος ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος σε σχέση με όλα τα μέτρα της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την μη εξάπλωσή της. Επίσης ευχαρίστησε την εισαγγελέα για την έως τώρα συνεργασία τους.

Να θυμίσουμε ότι ο 28χρονος νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας αφού νόσησε από τον θανατηφόρο ιό όπως και η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του που ήρθαν από την Αμερική.

Ο 28χρονος φέρεται να έσπασε την καραντίνα και να μετακινήθηκε ανεξέλεγκτα τόσο στην Αταλάντη όσο και στη Λαμία, λίγες μέρες μόλις επέστρεψε από τις ΗΠΑ.