8ος χρόνος, ημέρα 2280η
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζήτησε αναίρεση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζήτησε αναίρεση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη

Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο πρώην πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, ζήτησε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης. Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στην απόφαση αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π.Φύσσα, «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου», τόνισε ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας ομόφωνα απέρριψε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τα αιτήματα αποφυλάκισης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για εγκληματική οργάνωση και του Κ. Κορκοβίλη ο οποίος εκτίει ποινή 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα.